Szybka sałatka z awokado. Połączenie z cytryną nadaje wyrazistości i doskonale smakuje. Podobno klasyka 🙂

Liczba porcji: 3-4

Awokado z tuńczykiem - składniki
  • 1 awokado
  • 1/2 cytryny
  • 120 gram rozdrobnionego tuńczyka (w sosie własnym)
  • 250 gram pomidorków koktajlowych
    sól, pieprz

Awokado obrać, przekroić na pół i wyjąć pestkę. Miąższ przekroić wzdłuż na pół, a następnie w plasterki. Włożyć do miski i zalać sokiem z połowy cytryny. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Pomidorki umyć i pokroić na pół lub w ćwiartki. Dodać do miski tuńczyka i pomidory, całość delikatnie wymieszać i doprawić niewielką ilością soli i pieprzu. Można podawać od razu lub po “przegryzieniu” przez pół godziny.

Awokado z tuńczykiem

marcelina

One Reply to “Awokado z tuńczykiem”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *