Idealny sposób na szybki obiad, a przy tym wykorzystanie nadmiaru makaronu z poprzedniego dnia. Mój jest czarny, ale każdy makaron tu będzie pasował.

Liczba porcji: 1 (duża)

Makaron z patelni - składniki
  • 100 gram ugotowanego makaronu
  • 1 pomidor
  • 3 jajka
  • 2 plastry wędliny
  • 20 gram sera żółtego
  • pieprz, sól

Na patelnię wlać 2 łyżki wody i wyłożyć makaron. Po chwili na makaron położyć 2 płatki masła, na którym wszystko będzie się potem smażyć. Wędlinę pokroić w kostkę i dodać do makaronu. Pomidora umyć i pokroić na ósemki, a każdą ósemkę na trzy kawałki i natychmiast dodać go na patelnię. Podsmażać przez około 2 minuty. Jajka wbić do garnuszka, dodać sól i pieprz i wymieszać. Ser zetrzeć i dodać do jajek. Wylać całość na patelnię i smażyć na małym ogniu pod przykryciem 5-8 minut, aż wierzch będzie ścięty. Podawać natychmiast, na ciepło.

Makaron z patelni

marcelina

2 Replies to “Makaron z patelni”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *