Warstwowy deser. Podany w wysokiej szklance wygląda jeszcze bardziej ekskluzywnie, a zapakowany do pudełeczka i wzięty do pracy może wzbudzać zazdrość współpracowników.

Liczba porcji: 1

Deser jabłkowo-porzeczkowy - składniki
  • 50 gram ciastek Petit Beurre
  • 2 jabłka
  • 3/4 szklanki porzeczek

Jabłka pokroić w drobną kostkę, wrzucić do rondla i poddusić bez przykrycia aż będą lekko przezroczyste. Na początku duszenia i w trakcie można dodać po łyżce wody, w zależności od użytych jabłek. Gotowe lekko przestudzić. Ciasta pokruszyć w blenderze. Może być całkiem na mąkę lub zachowując kawałki ciastek. Porzeczki zerwać z gałązek, umyć i przetrzeć blenderem. W naczyniu układać składniki warstwami. Na zdjęciu: ciastka-porzeczki-jabłka-ciastka-porzeczki-ciastka.

Deser jabłkowo porzeczkowy

marcelina

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *