Sezon arbuzowy trwa. Arbuz to, moim zdaniem, jeden z najbardziej letnich owoców, no, może oprócz leśnych borówek 😉 Schłodzony koktajl jest doskonałym orzeźwieniem na gorące dni.

Liczba porcji: 1 (300ml)

Koktajl arbuzowo-morelowy - składniki
  • 4 morele
  • 1 duży plaster arbuza
  • 150 gram jogurtu naturalnego

Arbuza obkroić ze skórki, pokroić w duże kostki i wyjąć pestki. Morele umyć, przepołowić, wypestkować i obrać z mechatej skórki. Do wysokiego naczynia wlać jogurt, dodać owoce i wszystko razem zmiksować. Podawać schłodzone.

Koktajl arbuzowo-morelowy
Koktajl arbuzowo-morelowy 2

marcelina

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *