Wbrew pozorom do wykonania tego dania potrzeba czterech składników. Szybkie danie, które kojarzy mi się z sobotą (ale czemu? 🙂 ).

Liczba porcji: 2-3 porcje

ryż-parówka-kukurydza - składniki
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1/2 szklanki ryżu
  • 3 parówki lub 6 małych parówek
  • 1 mała cebula pieprz/sól

Ryż ugotować na sypko. Kukurydzę odcedzić z puszki. Cebulę drobno posiekać. Parówki przekroić wzdłuż i pokroić na półplasterki. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i podsmażyć parówki. Pod koniec dodać cebulę na tyle, żeby się zeszkliła. Całą zawartość patelni przełożyć do garnka z ryżem, dodać kukurydzę. Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Podawać na ciepło.

ryż-parówka-kukurydza

marcelina

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *