Same tartaletki opierają się na miodzie i maśle orzechowym, bez mąki, ale połączenie z masą krówkową i budyniem daje jeszcze lepszy efekt. Z podanych proporcji można zrobić 2 duże lub 3 idealne tartaletki.

2 szklanki płatków śniadaniowych

2 łyżki masła orzechowego
2 łyżki miodu
dodatkowo:
masa krówkowa/kajmak
budyń – bez cukru, niesłodki

Płatki śniadaniowe rozkruszyć blenderem lub specjalną końcówką. Masło orzechowe połączyć z miodem i rozpuścić w garnuszku. Dodać do proszku z płatków i wymieszać. Ciepłą masą wykleić foremki do tartaletek. Gotowe odstawić do zastygnięcia, np. w lodówce.
Tartaletki wyjąć z foremek, posmarować masą i nalożyć na to ciepły budyń. Podawać na zimno lub ciepło.

marcelina

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *