To przede wszystkim inny pomysł na cannelloni. W tym wypadku faszerowane szpinakiem i panierowane w bułce tartej, ale myślę, że na tych polach można poeksperymentować. W szczegółach technicznych pomógł mi ten przepis.
10 rurek cannelloni
300 gram szpinaku mrożonego
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
40 gram sera feta
2 łyżki śmietany
1 pomidor
bułka tarta
jajko

W rondlu zagotować wodę i gotować rurki dosłownie 3-4 minuty. Ostrożnie je wyciągną i ułożyć oddzielnie, żeby się nie skleiły ze sobą, na płaskim talerzu do przestudzenia. W międzyczasie na patelni rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulkę i czosnek. Gdy będą lekko zrumienione dodać szpinak, przykryć i dusić do całkowitego rozmrożenia. Dodać śmietanę i ser pokrojony w kostkę. Mieszać, aż ser się całkowicie rozpuści. Pomidora pokroić w drobną kostkę i dodać do szpinaku. Przyprawić pieprzem. Rurki ostrożnie nadziewać łyżeczką, a następnie panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na maśle lub margarynie na złoty kolor. Można podawać z dipem czosnkowym lub pomidorowym.
marcelina

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *