Sposób na opróżnienie mojej lodówki. Świetnie mi idzie i obecnie mam tam tylko serek do kanapek i ogórki. Duża szklanka to 400 ml.
1 oscypek
200 gram jogurtu naturalnego
5 łyżek mleka
1/2 dużej szklanki mąki
1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
1/4 łyżeczki chilli
1 łyżeczka sody
2 białka/jajka

Jogurt wymieszać z mlekiem, dodać jajka. Mąkę wymieszać z paprykami i sodą. Dodać do jogurtu i trzepaczka wyrobić na jednolitą masę. Oscypka pokroić na plastry. Patelnię rozgrzać z olejem. Każdy plaster oscypka dokładnie oblepić w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor. Podawać natychmiast, jeszcze gorące i ciągnące się w środku, z marmoladą lub zasmażanymi owocami.
marcelina

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *