Szybkie i sycące. Doskonałe na śniadanie. Można połączyć je np. na słodko z dżemem lub na ostro z pomidorami. Przepis pochodzi od mojej babci.
2 bułki
1 jajko
70 gram sera żółtego
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 łyżeczka mieszanki przypraw do serów
masło do smażenia

Jajko rozbić do miseczki, rozkłócić. Ser zetrzeć na tarce i dodać do jajka razem z ziołami. Wymieszać na gęstą masę. Bułki pokroić w kromki. Na patelni dobrze rozgrzać masło. Bezpośrednio przed położeniem na każdą kromkę nałożyć warstwę sera. Kłaść na maśle masą do dołu. Przysmażyć ok 2 minuty, delikatnie obrócić na drugą stronę. Jeśli tost nie chce się obracać należy dać mu jeszcze chwilę się dosmażyć. Drugą stronę można przysmażyć lub nie. Podawać natychmiast. 


marcelina

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *