Już po zjedzeniu tej sałatki po raz pierwszy stała się moją prawie ulubioną. Świeżość zielonego ogórka i koperku, lekkość makaronu ryżowego, szynka – same plusy, oprócz majonezu. Ale wbrew pozorom nie czuć go tak bardzo. 






150 gram wędliny pokrojonej w grube plastry
1 ogórek zielony
1 pęczek koperku
1 opakowanie sosu koperkowego
100 gram makaronu ryżowego
1 łyżka majonezu

Wędlinę i ogórek pokroić w kostkę. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Jeśli makaron to tasiemki lub inny większy należy go połamać przed ugotowaniem. Koperek posiekać. Majonez wymieszać z sosem (proszkiem). Wszystkie składniki przełożyć do jednej miski, dodać majonez i wymieszać. Można podawać od razu.

marcelina

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *