Śniadanie. Coś tak tradycyjnego jak jajecznica może mieć wiele postaci. Osobiście nie lubię jajecznicy z samych jajek, więc dodaję do nich bardzo dużo dodatków. Moim zdaniem to bardzo polepsza jej smak.
Porcja dla dwóch osób.
4 jajka
1 łyżeczka serka białego do kanapek
50 gram szynki
30 gram sera żółtego
1/4 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
1 pomidor
1 łyżeczka masła.

Szynkę pokroić w kostkę. Ser żółty pokroić drobno lub zetrzeć na tarce. Masło rozpuścić na patelni, podsmażyć szynkę. W międzyczasie pokroić drobno pomidora. Dodać do zrumienionej szynki. Potrzymać chwilę na patelni, aż pomidor puści soki. Jajka rozkłócić z solą, pieprzem i serkiem kanapkowym. Na końcu dodać ser żółty. Całość wylać na patelnię na pomidory z szynką. Smażyć do uzyskania ulubionej konsystencji (u mnie: huba, czyli maksymalnie wyschnięta).
marcelina

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *