Sesja zbliża się ku końcowi. Dopadło mnie zmęczenie i zniechęcenie. Toteż dziś był obiad w wersji dla leniwych. Padło na twórczość własną: makaron z oliwą i serem feta.
Liczba porcji: 1

- 100g makaronu penne
- pół kostki sera typu feta
- oliwa
- zioła do smaku
Makaron ugotować al dente, odcedzić. Włożyć ponownie do garnka, dodać odrobinę oliwy i pokrojony w kostkę ser feta. Podgrzewać mieszając. W międzyczasie dodać zioła: majeranek, pieprz ziołowy, pieprz czarny, papryka ostra, odrobina tymianku. Ser powinien się delikatnie rozpuścić i takie danie prosto na talerz.


marcelina

100g makaronu penne
pół kostki sera typu feta
oliwa
Makaron ugotować al dente, odcedzić. Włożyć ponownie do garnka, dodać odrobinę oliwy i pokrojony w kostkę ser feta. Podgrzewać mieszając. W międzyczasie dodać zioła: majeranek, pieprz ziołowy, pieprz czarny, papryka ostra, odrobina tymianku. Ser powinien się delikatnie rozpuścić i takie danie prosto na talerz. Polecam z półsłodkim białym winem.
marcelina