Sesja zbliża się ku końcowi. Dopadło mnie zmęczenie i zniechęcenie. Toteż dziś był obiad w wersji dla leniwych. Padło na twórczość własną: makaron z oliwą i serem feta.

Liczba porcji: 1

Dzień lenia - składniki
  • 100g makaronu penne
  • pół kostki sera typu feta
  • oliwa
  • zioła do smaku

Makaron ugotować al dente, odcedzić. Włożyć ponownie do garnka, dodać odrobinę oliwy i pokrojony w kostkę ser feta. Podgrzewać mieszając. W międzyczasie dodać zioła: majeranek, pieprz ziołowy, pieprz czarny, papryka ostra, odrobina tymianku. Ser powinien się delikatnie rozpuścić i takie danie prosto na talerz.

Dzień lenia
Dzień lenia

marcelina

Sesja zbliża się ku końcowi. Dopadło mnie zmęczenie i zniechęcenie. Toteż dziś był obiad w wersji dla leniwych. Padło na twórczość własną: makaron z oliwą i serem feta.
 
100g makaronu penne
pół kostki sera typu feta
oliwa
zioła do smaku

Makaron ugotować al dente, odcedzić. Włożyć ponownie do garnka, dodać odrobinę oliwy i pokrojony w kostkę ser feta. Podgrzewać mieszając. W międzyczasie dodać zioła: majeranek, pieprz ziołowy, pieprz czarny, papryka ostra, odrobina tymianku. Ser powinien się delikatnie rozpuścić i takie danie prosto na talerz. Polecam z półsłodkim białym winem.
 
 
marcelina
 
 
 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *